Tekstweergave van NL-WbdRAZU_ZSN_1983-01-19_007

Deze tekst is automatisch getranscribeerd en kan fouten bevatten.
2SNg WOENSDAG 19 JANUARI 1983 ZENDERSTREEKNIEUWS 2SN 2 £ f '"^ yf - ; ^ y --- SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT SPORT ' CBUS r-%J ^ -._ a?l ^- ^. n \ Viaanse dames Judoka * s succesvol 4^t Handbal A.S , V . ' 68 Uitstekende dag voor handballers van A.S . V.'68 Hengelsportvereniging De Reiger *' Heinz winnaar wintercompetitie HENGELSPORT VIANEN , Zondag j.l . is de laatste wedstrijd gevist van de wintercompeti - tie . De heer Heinz wist zich met grote overmacht naar een eerste plaats te vis - sen , door in twee wedstrijden meer Viko rukt op ! VEEL EREPRIJZEN VOOR DE ALBATROS B.C . VIANEN UITGEBEKERD VERLIES VOOR VIANEN I EXmL RUIMD 29,50 TPRIJZEN 3 i/ANAF13-lT,M 3-2-83 EKT;OPISOP II . 03473-71347 03402 - 62837 or 139,00 1 Staakt ekken , n stil I I 1 rekken . VIANEN , Afgelopen zondag was een bijzonder goede dag voor de handbal - lers van ASV ' 68 . Het eerste heren - en dames seniorenteam behaalden fraaie overwinningen op de Utrechtse clubs UD en Attila . Ook de beide jeugdte - ams wisten hun wedstrijden in winst om te zetten . Vooral de overwinning van de meisjesaspiranten op koploper Seijst was erg belangrijk ; door deze overwinning heeft ASV zich in de kop - positie gespeeld . Alleen het 2e dames seniorenteam kon het niet bolwerken tegen het jeugdige team van Schal - kwijk . Héren senioren 1 Dit team speelde thuis tegen het Ut - rechtse UD . De uitwedstrijd was des - tijds nogal moeizaam verlopen . Ook nu leken er problemen te komen , doch de erg goed leidende invaller scheids - rechter Sissie Blom kon het goed in de hand houden . De ASV-heren begonnen erg sterk en binnen de minuut was het Ben Snijders die reeds voor 1-0 zorgde . ASV bleef goed doorgaan en liep verder uit tot 3 - 0 . Dit derde doelpunt was een fraai sprongschot van Ton van Rooijen . Binnen 5 minuten had UD de stand in - gelopen tot 3-2 , doch vlak hierna scoorde Bert Bos fraai in de boven - hoek 4-2 . ASV bleef nu goed aanvallen en verdedigen , keeper Piet de Koning stopte nog een break-out van UD . Tot de 13e minuut werd er niet meer ges - coord , hierna om en om tot de stand 6 - 3 . ASV benutte de 2 minuten straf van een UD - speler goed . Via Bert Bos en John Heijnders liep ASV verder uit tot 8 - 3 . De laatste minuut voor de rust was erg spannend en verrassend , in deze laatste minuut scoorde eerst UD , 8-4 , doch in het rustsignaal scoorde ASV nog 9 - 4 . De ASV-heren lieten deze eerste helft enkele goed opgezette aan - vallen zien . . t BRIDGECLUB ^ BTC ^ VIANEN Na de rust hetzelfde goed en fel spelen - de ASV . Binnen 3 minuten was de voorsprong opgebouwd tot 11-4 . Ook hierna golfde het spel ver en weer , waarbij ook aan beide zijden doelpun - ten vielen . De grootste voorsprong bleef bij 13-6 door Bert Bos voor z'n re - kening genomen . Hierna scoorde UD VIANEN , In de 2e ronde van de Elf - fers - beker speelde BC Vianen afgelo - pen week tegen BC Bilthoven . Vier viertallen van beide clubs bonden te - gen elkaar de strijd aan met als inzet een plaats in de derde ronde van dit landelijke toernooi . De strijd ging over 24 spellen en na el - ke ronde van drie spellen werd de tus - senstand bekend gemaakt . Na een aanvankelijke voorsprong voor Vianen nam Bilthoven halverwege de wedstrijd de leiding over . In de voor - laatste ronde greep Vianen echter een beslissend lijkende voorsprong : 198 - 175 . De laatste ronde verliep echter desa - treus voor Vianen waardooe de eind - stand 217 - 212 voor Bilthoven werd waardoor voor de Vianezen helaas het doek viel in dit aantrekkelijke toer - nooi . Een kleine hoop is nog gevestigd op het feit dat Vianen met deze geringe nederlaag van 5 punten tot de twee be - ste verliezers behoort . In dat geval zou toch nog toelating tot de derde ronde het gevolg zijn . Bi ] zo'n geringe nederlaag kan elk paar wel een bepaald spel aanwijzen waar - opmen in dit geval de beslissende fout heeft gemaakt . Voor Jos en Trees Oostveen geldt dit a fortiori . Kwamen zij in de vorige rond - le nog als beste paar voor dee dag , deze keer hebben zij zich de meeste fouten gepermitteerd . Zo kon het dat een van de meest constante paren van de club uitemdelijk het meest debet was aan deze nederlaag . Dat zij duidelijk hun week niet hadden bleek ook op de clubavond . Normaal scoren zij zelden onder de 50 %, deze keer werden zij in de A-groeplaatste met 38.50 %. In deze groep werd vrese - lijk huisgehouden door Bernhard Hag - 3 X achtereen in een zeer rommelige periode , waarbij enkele UD-spelers voor 2 minuten de strafbank konden opzoeken . In de 17e minuut kreeg ASV het ritme weer te pakken en scoorde Sjefke van ' t Wout 14-9 . UD gaf zich nog niet gewonnen en liep in tot 14 - 10 . De 15e ASV-treffer kwam uit de mooiste ASV-aanval van deze wedstrijd , waarbij John Heijnders de UD-keeper het nakijken gaf , 15-10 . Met nog 10 minuten te spelen leek er geen vuiltje meer aan de lucht , doch UD kwam terug tot 15-12 . Met nog en - kele minuten te spelen scoorde ASV via John Heijnders nog 16-12 , doch toen er ruim één minuut voor het einde een ASV - man op de strafbank kwam , kon UD nog eenmaal tegenscoren . In de laatste minuut werd de eindstand van 16 - 13 bereikt . Een goed resultaat van de ASV-ers . Dames senioren 1 ~ Dit team speelde uit tegen Attila . De ASV-dames die de thuiswedstrijd on - fortuinlijk hadden verloren , waren be - lust op revanche . De eerste minuten ging het spel op en neer . De ASV-da - mes waren steeds iets sterker dan Atti - la . Na 5 minuten werd een mooie aan - val door Yvonne Wieman in de eerste treffer omgezet , 0-1 . De Attila-dames kwamen niet langs de sterke ASV - ver-dediging . Keepster Leny Kuyfen stop - te enkele schoten op fraaie wijze . Na ruim 10 minuten spelen werd een goed opgezette aanval via Ria Frederiks bij Yvonne Wieman gebracht , die via de onderkant lat 0-2 scoorde . Ook hierna bleef ASV sterker doch kon dit niet in doelpunten omzetten . De rust brak aan met deze 0-2 stand . Ook na de rust direkt weer een fel op de aanval spelend ASV . Binnen de mi - nuut reeds een schot op de paal van Ilo - na Whitfield . Aan de ASV-kant werd hierna een At - tila-doelpunt afgekeurd . De ASV-da - mes bleven echter goed aanvallend spelen en via 2 treffers van Ria Frede - riks liep ASV zelfs uit tot 0-4 . Het duurde tot de 15e minuut voordat de Attila-dames konden tegenscoren , 1 - 4 . Het spel ging nu snel heen en weer en Attila wist in te lopen tot 2-5 . In de - zelfde minuut scoorde Ilona voor ASV 2 - 5 . Dit gaf ASV weer vleugels en Atti - la werd goed in de tang gehouden . ASV bouwde lange aanvallen op en uit een van deze aanvallen kon Yvonne Wieman 2-6 scoren . Op dat moment een zekere overwinning voor ASV . Vijf minuten voor tijd kreeg Attila een strafworp mee en bracht de stand terug tot 3 - 6 . Het vuur was nu uit de ASV - aanval en Attila probeerde nog een be - ter resultaat te bereiken . Met nog 2 mi - nuten te spelen bracht een verrassend oort en Hans van Lit , die met 68.50 % eerste werden . Vronie Poot en Ans Schermer komen hier als gepromo - veerd paar ook uitstekend voor de dag . In de B-groep werden Albert Heester - mans en Jacques de Groot voor de tweede achtereenvolgende maal eer - ste . De gedegradeerde A-paren tref - fen we in de onderste helft van de ran - glijst aan , maar dat zegt nog niet zo - veel . In deze groep wordt de stand vaak wekelijks op zijn kop gezet . In groep C namen Ton Pleus en Joop Eimers resoluut de leiding . Kennelijk willen zij het verloren terrein zo Snel mogelijk heroveren . Nederhand/Col - lenburg werden hier opnieuw goede tweede . In de algemene rangschikking hebben zij nu een flinke voorsprong op nummer 3 : Joost en Nel van Verse - veld . In groep D scoorden Bep Poot en Wil Sporrel opnieuw hoog , maar dat dezen De Joode/De Vin ook , waardoor deze met gering verschil de leiding overna - men , hetgeen Beps . strijdlust alleen maar zal verhogen . De rest volgt voor - lopig op eerbiedige afstand . Dan speelde het vierde competitie - team deze week een inhaalwedstrijd tegen VBG 7 . Met Helga Luttmer als invalster naast Bas Verhoeven en Bart en Paula Minnee werd deze wedstrijd met 17 - Jgewonnen . De uitslagen : Groep A : l.Hagoort/VanLit 68.50 % Poot/Schermer 54.50 % Balvers/Van Etten 54.00 % Groep B : De Groot/Heestermans 61.98 % Goenee/Goenee 58.85 % De HaardAVessels 54.50 % Groep C : Pleus/Eimers 63.75 % Nederhand/Collenburg 61.25 % v.d.Waerden/v.Ruitenb . 60.42 % Groep D : De Joode/De Vin 64.29 % Sporrel/Poot 59.52 % Musch/Bekenkamp 54.76 % schot de stand op 4-6 . Direkt hierna was er nog een kans op een Attila - tref-fer , de bal ging echter buiten bereik van de uitgelopen keepster tegen de paal . ASV speelde hierna de wedstrijd beheerst uit entiehaalde een verdiende overwinning . Dames senioren 2 Dit team speelde thuis tegen het jeug - dige team van Schalkwijk . De uitwed - strijd was in een gelijk spel geemdigd , dus leken er winstkansen aanwezig . Schalkwijk speelde echter erg sterk en stond na ruim 10 minuten met 0-3 voor . Via 2 treffers van Agnes Brand werd de stand nog teruggebracht tot 2-3 , doch Schalkwijk liep voor de rust uit naar 2 - 5 . De ASV-dames begonnen de 2e helft sterk en in de 3e minuut scoorde Petra Fey 3 - 5 . Even leek ASV dichterbij te komen doch Schalkwijk kwam wel tot scoren en liep uit tot 3-8 . Na ruim 10 minuten spelen kon ASV eindelijk weer iets terugdoen . Een vrije worp werd door Sonja Burgemeester in een doelpunt omgezet 4-8 . Doch ook hier - na bleef Schalkwijk sterker spelen dan ASV en liep via enkele doelpunten naar 4 - 11 . Twee minuten voor tijd scoorde Agnes Brand voor ASV 5-11 . Met deze stand werd ook het einde van de wedstrijd bereikt . Voor de ASV-da - mes zat er vandaag geen beter resultaat in . Meisjes aspiranten Dit team draait erg goed en moest naar koploper Seijst ifn Zeist . Bij winst van ASV zou dit team eveneens op kop staan . Vanaf het begin beheerste ASV de wedstrijd . Bij de rust stond ASV met 2 - 5 voor , waarbij 4 treffers van de jarige Anita Schrijvershof en een van Kirsten Kuijs . Na de rust kon Seijst op 3-5 komen , doch de AS V-verdediging bleef verder goed gesloten . In de allerlaatste mi - nuut scoorde Seijst nog 4-5 , doch voor ASV was de verdiende winst binnen . Meisjes pupillen Dit team speelde uit tegen HVN uit Nieuwegein . Het ASV-team speelde sterker dan HVN en dit was in de score wel te merken . Na de 1-1 stand liep ASV voor rust uit naar 1-7 . Voor ASV scoorden Kitty Jansen , Carla Jansen en Saskia Sluijs . Na de rust was de tegenstand van HVN wat sterker , dit team liep in tot 3-7 , doch Kitty Jansen scoorde 3-8 . Nog eenmaal kon HVN scoren , 4-8 , maar Saskia Sluijs scoorde 4-9 en met deze stand werd het einde bereikt . Een leu - ke wedstrijd van deze jongste AS V-pu - pillen . Oud papierinzameling A.S.V.-handbal schaakver . VIANEN , Vanavond kunt u tussen 19.00 en 20.00 uur zoals gebruikelijk uw oud papier weer afgeven bij de pa - pier - container die achter het winkel - centrum De Hagen opgesteld staat . De opbrengst wordt wederom weer aangewend voor allerlei jeugdaktivi - teiten en spelmateriaal . VIANEN VIANEN , Het eerste tiental van de schaakclub Vianen heeft het niet ge - red . Afgelopen vrijdagavond moest men aantreden tegen de koploper in hun klasse : Soest I . Het werd een dui - delijke nederlaag van 6V2-3V2 , die alle hoop op promotie de bodem deed in - slaan . Hoewel er pas 4 van de 9 wed - strijden gespeeld zijn , moet het uitge - sloten worden geacht dat de Vianezen nog een rol kunnen spelen in de strijd om de eerste plaats . Twee wedstrijden verliezen is op zich niet desastreus , maar als de tegenstanders alsmaar blij - ven winnen , raak je natuurlijk wel ver achter . Dat Vianen vrijdagavond met twee invallers moest aantreden was na - tuurlijk niet leuk , maar het zou uiterst onrechtvaardig zijn om daar de neder - laag aan te wijten . Het was de top die dit keer volkomen verstek liet gaan . Aan de eerste vijf borden was de stand VIANEN , Door de 6-7 overwinning in de uitwedstrijd tegen DWS uit Koot - wijkerbroek heeft Viko zich nadruk - kelijk in de top van de ranglijst genes - teld . Viko bezit daarbij 2 punten ach - terstand op koploper Fiducia en een punt achterstand op Fortissimo uit IJs - selstein . Een verrassend goede positie voor de Vianezen , die in de eerste competitieronde slechts eenmaal ver - loren en wel van Fortissimo . Viko heeft zich in de in Barneveld ge - speelde wedstrijd tegen DWS voortdu - rend sterker getoond dan de tegenstander . Een overwicht dat resul - teerde in een 3-6 voorsprong . Een voorsprong die daarna echter weer ge - heel verloren ging . In de allerlaatste seconden bezorgde een attente Moni - que de Boer Viko toch nog de verdien - de volle winst . Het eerste gedeelte van de eerste helft kende een weinig opwindend verloop . Viko kende vanaf het begin een over - wicht . Probleem bleek echter de afron - ding . De kansen die gecreëerd werden wist men niet te benutten . Opvallend was overigens toch al dat Viko gedu - rende de gehele wedstrijd niet van af - stand wist te scoren . Iets wat eigenlijk bij zaalkorfbal niet voor behoort te ko - men . Daar staat meestentijds een ge - varieerde scorewverloop voorop met het accent op afstandstreffers . Viko nam na geruime tijd een 0-1 voor - sprong door middel van een doorloop - bal van Bettij Florie . Na eerst van de tweeënhalf meter ge - faald te hebben vergrootte Peter de Vor later middels een strafworp de voorsprong tot 0-2 . Met in de eerste helft nog zes minuten te gaan stond de - ze stand op het scorebord . De slotmi - nuten van de eerste helft verliepen doelpuntrijk . Via een strafworp en twee afstandstreffers veranderde de stand van een 0-2 voorsprong in een 3-2 achterstand . Nog voor rust echter kwam Viko weer op voorsprong . Eerst was het Peter de Vor die zijn direkte tegenstander de hielen liet zien , 3-3 . Een strafworp van John Hazendonk betekende op slag van rust weer een niet minder dan 4-1 voor de tegenpartij , waarbij opvalt dat Nolte en Schoemaker , die zo'n duidelijk stempel drukken op de interne compe - titie , zich deze keer duidelijk lieten in - pakken . Gevolg van deze vroege uit - schakeling is wel dat alle aandacht nu naar het tweede tiental zal uitgaan . GEen invallers meer van het tweede naar het eerste dus en als invallers zul - len andere derhalve een kans kunnen krijgen om te proberen zich op hoog niveau waar te maken . Vianen III speelde vorige week dins - dag een thuiswedstrijd tegen Oud Zuijlen V . Met maar liefst 8-2 werden de tegenstanders de oren gewassen en het ziet er naar uit dat het derde tiental op weg is zich op kop te nestelen . Als men zo doorgaat zijn er goede kansen om te promoveren . Wat speelsterkte betreft , moet dat kunnen . Voor de interne competitie werd op dezelfde avond een tweetal belangrij - ke partijen gespeeld , nmelijk Nohe - - Schoemaker en Jansen - Post . Nolte won na een vroege fout van zijn oppo - nent op niet al te moeilijke wijze en wist zodoende zijn twee punten achter - stand volledig weg te werken . Arie Post blijft ook sterk doorspelen . Hij versloeg met zwart spelend Jan Jansen en staat nu samen met Nolte en Schoemaker op de eerste plaats . Cor Visser , die niet speelde , staat op 1 punt op de vierde plaats en daarna gaapt er een gat van maar liefst 2 punten , waar - na een klein groepje met ieder 38 pun - ten de aansluiting enigszins verloren heeft . Spannend blijft het in ieder ge - val wel . De A-1 jeugd speelde tegen het ijzer - sterke Pion Al uit Hilversum . Tegen één van de sterkste teams uit de regio dan 16 kilo vis te vangen waardoor hij op de jaarlijkse feestavond de beker in ontvangst kan nemen . Deze avond wordt 28 januari a.s . ge - houden . Opgeven is nog mogelijk bij R . Blan - kensteyn , M . van Zanten , A . Steenis en J . Kreeft . Verder wijst ' De Reiger ' erop dat de Paaswedstrijd is verplaatst van 26 maart naar 19 februari as . De num - mers kunnen tot 8 uur afgehaald wor - den . De eieren diemet deze wedstrijd ver - dient kunnen worden , kunnen op 1 april om pim . 22.30 uur afgehaald wor - den . Aangezien op die avond ook gekaart wordt om eieren , wordt een ieder om plm . 19.30 uur verwacht in de Stek . Tenslotte de eerste vijf van de winter - competitie : ? K . Heinz 16.660 H . Snijders 12.950 H . van Bemmel 11.150 A . van Dam 9.900 G . de Jong 9.310 Viko-voorsprong van 3-4 . Na de rust bleef het wedstrijdbeeld on - gewijzigd . Viko behield een overwicht en vergrootte aanvankelijk de voor - sprong tot 3-6 . Helaas echter meende Viko in het tweede gedeelde van de tweede helft een slechte traditie in stand te moeten houden . Die slechte traditie bestaat hieruit dat in de slotfa - se van een wedstrijd een voorsprong uit handen wordt gegeven . Nadat het via een strafworp van aan - voerder John Hazendonk 3-5 was ge - worden , vergrootte Marten Schaafsma d.m.v . een doorloopval de voorsprong tot 3 - 6 . In de hierop volgende fase gaf Viko zoals reeds eerder vermeld de voorsprong volledig uit handen . Van afstand scoorde DWS 4-6 waarna een strafworp en een schot van achter de korf voor de gelijke stand zorgden . Beide ploegen wilden nadrukkelijk geen risico's meer nemen en gingen op balbezit spelen . In de allerlaatste seconden was het voor Viko toch nog raak . Monique de Boer ving een afstandsschot van Betty Florie bekwaam af en handelde daarop uiterst alert . Zo kon het zijn dat Viko toch nog verdiend de volle winst mee naar Vianen kon nemen . Viko speelde tegen DWS in de volgen - de opstelling : Monique de Boer , Betty Florie , Mar - ten Schaafsma , Peter de Vor Ie aanval ; Viola Oorschot , Michelle Zuideveld , John Hazendonk en Leo Heynen Ie verdediging . Viko 2 trok in Lelystad tegen Exakwa 2 aan het kortste eind . Er werd een 6-5 nederlaag geleden . Programma a.s . weekeinde : Viko's eerste team ontmoet zaterdag - avond in de sporthal Helsdingen SVMM uit Maarn . Gezien de stand op de ranglijst moet deze wedstrijd Viko de volle winst op kunnen leveren . Viko bezit de 3e plaats , terwijl de ploeg uit Maarn de rode lantaarn draagt . Voor Viko is het van belang de komen - de wedstrijden positief te blijven sco - ren . Slaagt men met name de eerstko - mende drie wedstrijden daarin , dan doet de Viaanse ploeg nadrukkelijk mee in de strijd om de ereplaatsen . Het is voor zaterdag a.s . vooral zaak de tegenstander niet te onderschatten . Dat een optimale instelling ten alle tijde nodig is , heeft o.a . de wedstrijd tegen Fortissimo bewezen . werd met 4-1 verloren . Richard Bai - jards redde de eer voor de Viaanse jeugd en dat is een bijzonder goede prestatie . Uitslagen Interne competitie week 19 : M . Nolte - - D . Schoemaker 1-0 ; J . Jansen-A . Post 0 - 1 ; H . v . Dijk - S . Bastiaans '/ 2-V2 ; R . Schepman - N . Rischen V2-V2 ; A . Wit - kamp - J . Scharff 0-1 ; A . Baijards-J.v . Rossum 1 - 0 ; J . Stoutenbeek - H . Beks 1/2 - V2 ; B . V . Eek - C . Wisman 0-1 ; F . Oosterwal - R . Vaessen afg .; R . Brou - wer - - R . Tournet 1-0 ; J . Goutzimisis - - R . Felter 0-1 ; computer - M . Akker - man 1-0 ; C . Nieboer - L . Scharff V2-'/2 ; B . Reitsma - D Kost 0-1 ; J . v . Niekerk - - L . Oorschot 0-1 ; J . Groenier - B . Ya - mini 1 - 0 ; J . de Jong - Ch . de Vries 0-1 ; H . Minses - F.J . Zentveld 1-0 ; Y . Kes - selaar - - H . Gruter 1-0 ; F . Jonkman - J . de Jong 0-1 . Soest I - Vianen I : ó'h-S'h Persoonlijke score : Nolte 0 ; Visser 1 ; van Es 0 ; Schoemaker 0 ; Post 0 ; van Dijk '/ 2 ; Jansen '/ 2 ; de Haas 1 ; Wisman V2;BeksO . Vianen lil - Oud Zuijlen V : 8-2 Persoonlijke score : Hofkamp l;Bulk V 2 ; Essebaggers 1 ; Schouten 1 ; Binnen - veld 1 ; Boumeester 1 ; Mudde 0 ; Bin - nendijk V2 ; Haverkate 1 ; Verveer 1 . Vianen Al - Pion Al : 1-4 Persoonlijke score : Baijards 1 ; v.d . Schee 0 ; Otten 0 ; Becker 0 ; Jonkman 0 . De stand aan de kop : 1 - 3 : Schoemaker , Nolte en Post , 41 punten ; 4 . Visser , 40 punten ; 5-10 : Jansen , Bastiaans , van Dijk , Hof - kamp , Scharff en Schepman met 38 punten . VIANEN , Zaterdag jl . weden in de politie academie te Apeldoorn dis - trikts kampioenschappen judo voor dames junioren en senioren gehouden , waaraan vijf dames uit Vianen deelna - men . In totaal waren zeventig judoka's aan - wezig , om te strijden om het distrikts kampioenschap , hetgeen plaatsing voor de Nederlandse titelstrijd in - houd . Bij de junioren dames ging Pauline Schrijvers voortvarend van start . In de klasse tot 44 kg . won zij haar partijen in de opmars naar de finale met een vol punt . In haar finalepartij toonde zij zich weer de beste en wist haar tegenstandster te verrassen met een schouderworp , hetgeen een vol punt opleverde . De eerste plaatsing was binnen . Cora Rijntjes kwam uit in de klasse tot 52 kg . In haar finale partij moest zij het onderspit delven en verloor met een yogo , 5 punten . Maar ook Cora plaat - ste zich voor de Nationale kampioen - schappen . Bij de seniorendames kwamen Corry de Leeuw en Ivonne van Zanten bei - VIANEN , Niet minder dan 17 ere - plaatsen werden er weggesleept door de zwemmers van De Albatros bij de verenigings zwemkompetitie in Hui - zen . Wel 17 ereplaatsen maar geen spektakulaire tijden zoals we de laatste tijd van de Albatros gewend zijn . Mis - schien was de organisatie daar wel de - bet aan , want er ging nogal eens iets fout bij deze niet al te best in de hand gehouden wedstrijden . Bij de 100 m . rugslag dames behaalden Gusta Fennis en Marga de Wit een tweede en derde plaats weg in respek - tievelijk 1.27.5 sec . en 1.29.6 sec . Bij de 50 m . vrijeslag heren zetten Kees Leys en Roy Vos een tijd neer van 29 sec . en 28.4 sec . Terwijl Robin Wolschrijn niet verder kwam dan 38.7 sec , maar Robin is pas 11 jaar , voor die leeftijd dus een prima prestatie . Op het nummer 100 m . schoolslag meisjes onder 14 jaar behaalde Natalie Hart een tweede plaats in 1.37.0 sec . Jaco de Jong zette bij het nummer 50 m . vlinderslagjongensonder 14jaarde klokken stil op 38.9 sec . Hiermee ver - beterde hij niet alleen zijn eigen tijd ruimschoots maar behaalde ook een eerste plaats . Bij dat zelfde nummer debuteerde Marcel Balk , maar kwam wat techniek te kort op dit moeilijke nummer en werd jammer genoeg gediskwalifi - ceerd . Bij de 100 m . vrijeslag meisjes onder 14 jaar behaalde Gusta een tweede plaats met 1.13.4 sec . en werd Natalie Hart derde met 1.16.2 sec . De 50 m . schoolslag jongens onder 16 jaar was een Albatros aangelegenheid . Ewout Fennis werd eerste in 38.9 sec . en KoUytewaal tweede in 40.0 sec . Bij 100 m rugslag meisjes onder 10 jaar zorgden Ilja Fennis en Claudia Steeh - ouder weer voor de punten , door tweede en derde te worden . Beide da - mes verbeterden hun eigen tijden met een aantal sec . De tijd voor Ilja was 1.40.5 sec . en die voor Claudia 1.45.9 sec . Op hetzelfde nummer maar dan den uit in de klasse tot 56 kg . Corry de Leeuw wist tot aan de finale ongesla - gen te blijven . In haar finale partij ver - ! loor zij met koka , 3 punten , waardoor zij later moest strijden voor een tweede plaats . Ivonne v . Zanten , de kampioene van \ vorig jaar , moest in haar eerste partij ; aantreden tegen de latere kampioene , en verloor met koka . Ivonne mocht inde verliezersronde geen partij meer ' verliezen en deed dit ook niet . Voorplaatsing voor de nederlandse kampi - oenschappen kwamen Ivonne en Cor - ' ry tegen elkaar uit , om uit te maken wie tweede of derde werd . Na 3 minutenwas er nog geen beslissing gevallen envroeg de scheidsrechter hantai aan(oordeel hulp scheidsrechter ). Ook ditgaf geen oplossing , een rood , een wit,waarna de hoofdscheidsrechter ivonneaanwees als winnaares . ' Derhalve toch nog een derde plaats voor Corry en voor Ivonne een tweede . Tevens geplaatst . Dit kampioenschap vindt plaats op za - terdag voor senioren en zondag voor junioren , op 23 januari in sporthal de Molenberg aan de pastoor Kessellaan te Zevenbergen , aanvang zaterdag 14.00 uur , aanvang zondag 11.00 uur . voor jongens onder 10 jaar behaaldeRené Versteeg een eerste plaats in een prima tijd van 1.54.4 sec De eerste of - ficiële tijd voor René op deze afstand.Bij de 50 m . vllinderslag dames knab - belde Marga de Wit bijna 2 sec . vanhaar tijd af en op het nummer \ 0 {) m.vrije slag was het Simone Hoogen - boom die maar liefst 7 sec . van haar ei - gen tijd afhaalde . Gusta Fennis haaldeweer punten binnen voor de Albatrosdoor eerste te worden bij de 50 m.vlinderslag meisjes onder 14 jaar.Bij diezelfde afstand haalde Berry \ Leys maar eventjes 19 sec . van haar ' persoonlijke tijd af . Jammer genoegviel ze net buiten de prijzen . ' Ko Uytewaal behaalde bij 100 m . rug - slag jongens onder 16 jaar een prima tweede plaats door de klokken te laten stoppen op 1.18.9 sec . Ilja Fennis deed hetzelfde door tweede te worden op ' het nummer 100 m . vrijeslag voor meisjes onder 10 jaar in de tijd van 1.26.5 sec . wat weer een verbetering vap haar eigen tijd was . Bij het nummer 100 m . vrijeslag jon - gens onder 10 jaar haalde René Ver - steeg 8 sec . van zijn eigen tijd af en werd tweede in de tijd van 1.40.1 sec . De dames estafette ploeg zorgde nog voor een aantal punten door eerste te worden . De herenploeg wilde aanvan - kelijk niet achterblijven maar moesten toch genoegen nemen met een derde - plaats . Of de Albatros hun kansen om te promoveren behouden heeft moei nog worden afgewacht , maar de kansen zijn nu toch wel klein gewor - den . ATTENTIE !!!! VIANEN , Dierenkliniek Anne - lies V . Tilburg is niet meer aan de Weesdijkü ! Haar dierenkliniek is sinds 3 ja - nuari opgenomen in de Dieren - kliniek Vianen , Lombardstraat 4 , Vianen . Hierin praktizeren thans in sa - menwerkingsverband : D . Oskam , W . Pons , A . Zuring , Annelies v . Tilburg . Spreekuren dagelijks van 14.00-15.00 uur en van 19.00-20.00 uur . Overige consulten volgens af - spraak ! Tel . 03473-76100/712600 .