Tekstweergave van NL-WbdRAZU_KV_1998-01-13_019

Deze tekst is automatisch getranscribeerd en kan fouten bevatten.
dinsdag 13 januari 1998 Karatelessen bij Aerofit VIANRN - Sportievelingen vanaf vijftien jaar kunnen met ingang van donderdag 22 januari - van 19.00 tot 20.00 uur - deelnomen aan karatelessen voor beginners bij Aerofit . Squash Ki Health Center . In de grote zaal brengen de docenten Coen van Straalen ( zwarte band ) en Martin Kischen ( bruin (> band ) hun l alle fijne kneepjes van de verdedigingssport bij . De kosten bedragen 35 gulden per maand , leden van Aerofit betalen 25 gulden per maand . Nadere *; informatie kan wordcsn verkregen tijdens de ( ïerste - gratis - proefles ' of telefonisch via Ü347-.'?21 321 . pag . 19 Aanval Mko niet op dreef Siemons en Ilse Otten ) maar daar - na kwam de klad erin . Zowel RDZ als Viko had de grootste moeite de vijandelijke korf te vinden . De thuisclub slaagde daar na een kwartier in en kwam zodoende voor de eerste keer aan de leiding : 8 - 7 . Vijf minuten later kreeg een Zeister speler de rode kaart omdat hij Wilco van Harten trapte . Door een reglementswijziging mag een weggestuurde speler echter wor - den vervangen zodat Viko er niets mee opschoot . Bij een stand van 9 - 7 paste Viko een dubbele wissel toe : Marike Bos voor Tania Kamp - huis en Paul Klaassen voor Wilco van Harten . RDZ vergrootte zijn voorsprong echter tot 10-7 voor - dat Paul Klaassen er vijf minuten voor tijd in slaagde een einde te maken aan een doelpuntloze periode van liefst negentien minu - ten : 10 - 8 . // m \ 0 De eerste teams van Sport en Bewegen en Judo Vianen kwamen elkaar in de finale tegen . om aan te vallen , iets wat Sport en Bewegen uiteindelijk de zege kost - te . Het was namelijk Herman Zuurhout die van het aanvallende spel van zijn opponent profiteerde en eveneens met een waza-ari scoorde . De partij eindigde hier - door onbeslist , zodat Judo Vianen totaalwinnaar werd . WIJK BIJ DUURSTEDE - Broderodos-zondag kan zich geheel op de competitie gaan richten . CJ)W uit Wijk bij Duurstede bleek zondag een sta - in-de-weg om hot het KNVB bekertoernooi te vervolgen . De eindstand , 5-2 in het voordeel van CDW , mag dan het klasscverscMl tussen de thuisclub en het bezoekende Brederodes uitstralen , in het veld deden beide ploegen niet voor eikaar onder . (^ DW was veel koelbloediger in het benutten van de kansen dan de formatie uit Vianen . Met name spits Peter Stravers liet zien maar weinig ruimte nodig to hebben om tot scoren te komen . Viermaal klopte hij doelman Marcel van Daalen . Drie van de vier treffers waren echter presentjes van de Bre - dcrodes-dcfcnsie . De openingsfase van dit bekerduel , met als inzet een plaats bij de laatste acht , was voor CDW . Al in de openingsminuut leek dit offensief beloond to worden . Doelman Van Daalen kreeg een voorzet niet onder controle , maar herstelde zich net op lijd voordat de aanstormende Stravers gevaarlijk kon worden . Langzaam maar zeker ebde het offensief van de thuisclub weg en ontspon zich oen wedstrijd met twee gelijkwaardige t(>genstanders . CDW voetbalde met de gedachte het klusje een - voudig te kunnen klaren , tegen een Brederodes dat wat feller speelde . Dertig minuten lang gebeurde er weinig of niets gevaarlijks , maar toen was het Poter Stravers die slecht wegwerken in de defensie van de bezoekers afstrafte : 1-0 . Amper twee minuten later was de Br Het Gouden Hert laat flinke veer VIANEN - Het kaderteam van Het Gouden Hert is slecht begonnen aan het tweede deel van de competitie , In eigen huis werd een kansloze nederlaag geleden tegen De Poedel : 1 - 5 . Kopman Ad van Valen ( 175 ) begon met een serie van 25 . Dat was een smalle basis om Geurt Veer , één van Nederlands ' topkadristen en voormalig nationaal kampioen 57/2 , van zijn stuk te brengen . Veer had er enkele missers bij , maar stelde daar onder meer series van 154 en 110 tegenover Halverwege de partij leek Van Valen zich te herstellen , maar zijn serie van 33 zette weinig zoden aan de dijk . Na zeven beurten was het gedaan voor hem ( 115 - 300 ): 0 - 2 . Jan van Hattem ( 150 ) en Harrie Smink ( 175 ) waren beiden matig op dreef . Van Hattem had de laatste weken nauwelijks getraind en dat was van nadelige invloed op zijn spel . Méér dan een serie van . 33 zat er voor hem niet in . Ook voor Smink was het ploeteren geblazen , want pas in de dertiende beurt slaagde hij erin de partij uit te maken ( 115 - 175 ): 0 - 4 . Nico Huisinga ( 125 ) speelde aanvan - kelijk ver boven zijn moyenne . Na vijf beurten had hij al 90 caramboles en leek er voor hem geen vuiltje aan de lucht . In het zicht van de haven verkrampte hij echter , en hij had er nog ZEIST - Tegen het op de derde plaats staande RDZ heeft Viko een geflatteerde 10-8 nederlaag geleden . Die had de ploeg aan zichzelf te danken , want in de tweede helft kwam ze gedurende negentien minuten niet aan sco - ren toe . Aanvankelijk verraste Viko vriend en vijand door voortreffelijk aan liet duel te beginnen . Er werd lang en geduldig gecombineerd , er werd gewacht tot de kansen zich voordeden en die werden dan beheerst benut . Binnen een kwar - tier leidde Viko door treffers van Wilco van Harten ( 2 ), üanne Goe - man en Eric Hengeveld met 1-4 . Bij die voordelige stand miste Wil - co van Harten tot twee keer toe een strafworp . RDZ legde daarna wat meer agressie in zijn spel , scoorde enkele keren , maar keek bij rust nog steeds tegen een 4-5 achterstand aan . In de beginfase van de tweede helft werd er van weerszijden ges - coord . Al na zes minuten was het 7 - 7 ( Viko-doelpunten van Renko StefWolters uitgevallen l^NTER - De enduro-rijders waren al toe aan hun tweede wedstrijd van het seizoen . Voor hen was in de omgeving van Enter de Regge - rit uitgezet . Het parcours had een lengte van 50 kilometer en moest door de rijders van de Interklasse vier keer worden afgelegd . In elke ronde waren drie snelheidsproe - ven opgenomen . Ondanks de regen van afgelopen week was er , met uitzondering van een blubbe - rig stuk pal na de eerste crossproef , heel goed te rijden . Tot de tweede proef van de derde ron - de verliep de race voorspoedig voor Stef Wolters ( 2-takt 250 cc ). Op een smal gravelpaadje ging hij door een stuurfout echter met gro - te snelheid onderuit . Tijdens de val werd de uitlaat geplet . Zijn motor had daardoor geen vermo - gen meer waardoor Wolters moest opgeven . In de klasse 4-takt tot 400 cc slaagde Dick Luiten er wél in te finishen ; hij kwam door op de dertiende plaats . het kontakt i Judo Manen wint Uaans onderonsje VIANEN - Bij sportschool Sport en Bewegen werden dit weekend judowedstrijden voor jeugdteams afgewerkt . Judo Vianen werd totaalwinnaar van het Viaanse onderonsje . De deelnemende clubs waren Judo Vianen en Sport en Bewegen , die ieder twee teams afvaardigden . Na de voorronde kwamen de eer - ste teams van beide verenigingen tegen elkaar uit in de finale . Het werd een spannende tweestrijd , waarbij Sport en Bewegen een 20 - 0 voorsprong nam door overwin - ningen van Jeffrey Sangers en Thomas van Vliet . Judo Vianen kwam door winstpar - tijen van Walter Daatzelaar , Tjeerd Roodschild en Gert-Jan van Delden goed terug en leidde met 25 - 20 . Zodoende moest de laatste partij de doorslag geven . Sjoerd Kraanen kwam met een waza-ari ( zeven punten ) voor te staan , wat voor Sport en Bewegen voldoende was om het toernooi te winnen . Coach Cor van Zanten was echter niet bij de les en dacht dat Sjoerd tien punten moest scoren . Hij bleef de judoka daarom aanmoedigen Brederodes uit bekertoernooi weer niet attent en de 2-0 , via Robin van Gelderen , was een feit . Brederodes kwam nog wel terug , maar drukte de kansen niet in doelpunten uit . Zo verscheen Marcel de Groot alle(;n voor de keeper en verspeelde i.eie Tsjibangu een unieke mogelijk - heid . De ruststand was dan ook 2-0 . In het tweede deel van de ontmoeting , met bij Bn^ - derodes Hassan Aharani en David Toxopeus voor de geblesseerde Michel Lakorveld on Roy van Daalen , leek het bekerduel in de vijfde minuut al gespeeld te zijn . Marcel Akkerman speelde te zacht terug op zijn doelman . Als een duvoltje uit een doosje ; was het opnieuw Stravers die kon sco - ren : 3 - 0 . CDW geloofde het daarna wel . Bredero - des , dat niets meer te verliezen had . ging wat onbevangener spelen en kwam binnen vijf minuten tot veler verbazing opnieuw in de wedstrijd . Kerst was het Aliarani di een steekpass van Tsjibangu doeltreffend afrondde , kort daarop Marco Bouman die een scherpe voorzet van diezelfde Tsjibangu , na goed werk van Marcel d (> Groot , binn : 3 - 2 . Bouman en De ( Jroot lieten daarna nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker liggen . Toch zou het CDW zijn dat opnieuw doelpuntte . En weer lag zwak verdedigen aan de basis van het vierde doelpunt . Peter Stravers rondde ko *;! af : 4 - 2 . Dat deed hij <- ven later opnieuw , toen hij Marcel Akkerman op snelheid klopte en met een geplaatst schot de eindstand op 5-2 bepaalde . CDW bekert verder , maar wel met behulp van de defensie van Hi'cderodes Nuttige zege voor Servia LOPIK - Omdat de volleybalbond na dit seizoen twee districten bij elkaar gaat voegen degraderen acht van de twaalf ploegen naar de tweede klas - se . Servia zette een goede stap in de richting van klassebehoud door Oskam/LW met 2-3 te verslaan . Nico Huisinga aan stoot . ( foto Peter Verbeek ) tien beurten voor nodig om de resterende 35 caram - boles te halen . Tegenstander Arie Veer ( 175 ) stond eveneens behoorlijk te schutteren . Hij stond op dat moment op 112 , maar zijn slotserie was weergaloos : hij scoorde 63 punten en snoepte Nico Huisinga daar - door toch nog een puntje af ( 125-175 ): 1-5 . Servia had twee punten méér dan de Lopikers en beide ploegen deden , gemeten over de hele wedstrijd , niet veel voor elkaar onder De bezoekers begonnen flitsend . Met goed en geva - rieerd aanvalsspel werd de Oskam/LW-verdediging flink ontre - geld ( 4 - 15 ): 0-1 . In de tweede set her - stelde de Lopikse formatie zich prima . Met veel servicedruk en snoeiharde aanvallen werd de winst met 15-9 binnengehaald : 1-1 . Servia won daarna de derde set met 10 - 15 . In de vierde set zat hoofdaan - valler Milo van der Linden er een beetje doorheen en hij kreeg een tijdje rust . Mede daardoor kon Servia niet doordrukken en moest er na de 15-7 winst van Oskam/LW een vijfde set aan te pas komen . De bezoekers ble - ken daarin over meer aanvalskracht te beschikken . Uitblinker / Vmmo van Bennekom en ook Milo van der Linden scoorden vaak en ze leidden hun ploeg naar een 11-15 setwinst : 2-3 . sport ( korfbal ) Waterpolo in de lift VIANEN - Zwemvereniging De Albatros mocht zich afgelopen zaterdag verheugen in een bijzon - der goede opkomst voor het mini - waterpolotoernooi dat werd gehouden in Nieuwegein . De bege - leiders konden met ruim twintig kinderen afreizen naar zwembad Merwestein waar ze in een heel kindvriendelijke ambiance voor het eerst konden kennismaken met waterpolo . In het begin was dat voor bijna alle kinderen een onwennige sport , maar naarmate het toernooi vorderde kreeg ieder - een meer vat op het spelletje . De organiserende vereniging Aqua - rijn reikte na afloop aan ieder kind een attentie en een oorkonde uit . Mini - waterpolo is in de provin - cie Utrecht een maandelijks terug - kerend evenement voor kinderen tot 11 jaar die nog geen , of weinig , ervaring hebben met waterpolo . De opkomst vertoont een stijgende lijn . Waren er bij het eerste toer - nooi in oktober amper vijfentwin - tig kinderen van de partij , tegen - woordig kan worden grekend op meer dan honderd deelnemers . Het komende toernooi wordt op 14 februari gehouden in zwembad De Kwakel in Utrecht . Nederlaag voor volleybaldames LOPIK - Lange tijd deden de dames van Servia niet onder voor die van Oskam/LVV . Halverwege de beslissende vijfde set liet de Vianense aanval het echter afwe - ten en kwam de zege toch nog bij de thuisclub terecht : 3-2 . In de eerste set kwam Servia niet in haar ritme en moest de winst aan de Lopikse dames worden gelaten ( 15 - 11 ): 1-0 . In de volgen - de set liepen service , pass en aan - val gesmeerd bij de bezoeksters die een 0-12 voorsprong namen . Oskam/LW sputterde nauwelijks tegen en met 2-15 herstelde Ser - via de balans : 1-1 . In do derde set leek Servia gedeci - deerd op de tweede setwinst af te stevenen . De ploeg nam een 1-7 voorsprong , maar daarna kwam de klad erin . Het was gedaan met de scherpte , waardoor de gast - vrouwen de winst bijna cadeau kregen ( 15 - 8 ): 2-1 . In de vierde set golfde het spel op en neer . Tot 13 - 13 hielden beide teams elkaar in evenwicht . De thuisclub kwam daarna op 14-13 , maar slaagde er niet in dat set - en matchpoint te verzilveren . Een Vianense time - out zorgde voor inspiratie en met 14 - 16 overleefde Servia de hache - lijke situatie : 2-2 . In de beslissen - de set gaven de ploegen elkaar tot 7 - 7 geen duimbreed toe . Daarna trok Oskam/LW het initiatief naar zich toe . De verdediging sloot als een pot terwijl de Vianense aanval wat steekjes liet vallen . De set ging daardoor mot 15-10 naar de Lopikse dames : 3-2 .