Tekstweergave van NL-WbdRAZU_KV_1991-11-06_025

Deze tekst is automatisch getranscribeerd en kan fouten bevatten.
woensdag 6 november 1991 het kontakt 25 regio m in de regio m de regi < de thuisclub had weinig moeite om de aanvallen te ontregelen Kockengen - Brederodes Brederodes leed zaterdag een kostbare 4-1 ne - derlaag tegen Kockengen Dat was volgens trai - ner Henk de Kruijf echter absoluut niet nodig geweest " Qua voetbal waren wij de veel betere ploeg , maar op mentahteit moesten we het afleg - gen Dat is jammer Als we beter hadden opge - let , hadden we de aansluiting met de top ge - handhaafd Nu vallen we terug in de midden - moot " Al na een kwartier kwam de Viaanse ploeg op achterstand Kockengen profiteerde van een fout op het middenveld De bezoekers wisten het initiatief echter over te nemen Op aangeven van Ruud Engel scoorde Hans van Doorn 1-1 Toch ging het nog voor de pauze mis Brederodes stapelde fout op fout 3-1 Het grote offensief in de tweede helft had met de gewenste uitwer - king Brederodes speelde volgens De Kruijf " stom voetbal ", met veel passes door het hart van de Kockengense verdediging Vlak voor tijd werd de eindstand op 4-1 bepaald . Vianen - Actif Vianen had zaterdag geen enkele moeite met hekkesluiter Actif uit Hilversum Onder aanvoe - ring van Wilco de Blok werd afgetekend met 6-0 gewonnen De Blok nam zelf maar liefst vijf goals voor zijn rekening Al bij rust was de stand 4 - 0 Actif kwam simpelweg klasse tekort om Wilco de Blok ( 3x ) en Hakim Ahabad van scoren af te houden Na de hervatting was het nog tweemaal raak Trainer Cees Loffeld sprak na afloop van een ' makkie ' " Actif is geen graadme - ter Die gasten steflen mets voor , we moesten wel met grote cijfers winnen De zege had echter nog ruimer kunnen en moeten uitvallen als we in de tweede helft met meer overleg hadden ge - speeld " Brederodes niet mrder dan gelukspet tegen WOM ' l^i^N ^ Ji^ïo*^"<^* £, ■> ■, Monsterscore Vianen : 6-0 Johan van Klij liet vanaf meer dan dertig meter een ziedend schot los 1-0 Na rust kreeg Meerkerk het beduidend zwaar - der te verduren , wat resulteerde in de gelijkma - ker ( 1 - 1 ). De in glanzende vorm verkerende doelman Mari ' t Lam hield de gasten van meer doelpunten af Scheidsrechter Joop de Jong ( Spijk ) floot een uitstekende partij Noordeloos - ' s Gravendeel Al in de derde minuut ontsnapte Noordeloos aan een achterstand toen een schot vanaf vijfentwin - tig meter via de onderkant van de lat op de rug van doelman Perry Blokland belandde In een reflex wist de sluitpost de bal nog voor de lijn te bemachtigen . Daarna concentreerde het spel zich vooral op het middenveld Kort voor rust kreeg Hans van den Heuvel een vrije kans , maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal af aan Ron den Ouden Na de hervatting werd ' s Gravendeel onder druk gezet Op aangeven van Cees Trappenburg zorg - de Rene den Ouden voor de bevrijdende en ver - diende treffer ( 1-0 ) VIJFHEERENLANDEN - In de 2e klasse A van het zaterdagamateurvoetbal heeft Everstein op eigen veld de punten ge - deeld met Oranje Wit : 2-2 . Lekvogels moest met 3-1 de eer aan Groot-Ammers laten . In de hoofdklasse van de afdeling Dordrecht kwamen Meerkerk en Wieldrecht een gelijkspel overeen Ameide kon koploper Vuren niet van de eerste periodetitel afhouden , een 1-0 nederlaag Afdelings-tweedeklasser Noordeloos klopte ' s Gravendeel met 1-0 HSSC'61 stelde teleur door met 2 - 0 van Kerkwijk te verhezen . In de eerste klasse A van de afdeling Utrecht was Kockengen veel te sterk voor Brederodes - 4-1 Een klasse lager pakte Vianen geweldig uit te - gen hekkesluiter Actif 6-0 Brederodes ( zon ) tenslotte slaagde er in een staartduel niet in het met veel invallers spelende WOM van zich af te schudden Brederodes - WOM Kerkwijk - HSSC'61 Voor HSSC'61 lijkt dit seizoen een bescheiden rol weggelegd In Kerkwijk werd met 2-0 verloren Het werd technisch gezien een redelijke wed - strijd , maar het ging er verder allemaal erg gezapig aan toe HSSC'61 voetbalde aardig , maar slechts tot aan het strafschopgebied van de tegenstander . Kansen kwamen er dan ook niet of nauwelijks De thuisclub had dat onderdeel beter onder de knie Al in de vijfde minuut profi - teerden ze van slordig uitverdedigen en dat was 1 - 0 Op slag van rust kreeg HSSC'61 de defini - tieve klap te verwerken toen Kerkwijk 2-0 scoor - de Na rust speelde HSSC'61 wat feller , maar dat zette geen zoden aan de dijk De verdediging van Een beladen wedstrijd omdat de beide kempha - nen onderaan de ranglijst vertoeven . Het ver - schil was wel dat Brederodes vorig seizoen promoveerde uit de vierde klasse en dat WOM degradeerde uit de tweede klasse Uiteindelijk eindigde het duel in 0-0 Het werd in Vianen een vrije saaie vertoning . De thuisclub had gedurende de gehele ontmoeting een veldoverwicht , maar wist daar met zo goed raad mee . Alle ballen verdwenen in het centrum van de Utrechtse verdediging en daar was het nog drukker dan in de Kalverstraat op zaterdag - middag Voor de thuisclub kreeg Ton Delfgauw nog de beste kansen Eerst zag hij een doelpunt afgekeurd en vervolgens schoot hij tegen de bin - nenkant van de paal Na rust was het al niet anders Een sterker Brederodes dat echter geen kans zag om WOM de beslissende klap toe te brengen Dat lag voor een gedeelte ook aan de voortreffelijke Utrecht - se doelman , die zich kranig verweerde SC Everstein - Oranje Wit Na het goede resultaat van vorige week tegen Hoek , een 1-1 gelijkspel , was de 2-2 puntende - ling van SC Everstein op eigen veld tegen Oranje Wit eigenlijk een beetje een tegenvaller De ge - hele wedstrijd overziend hadden de beide pun - ten eigenlijk ook in Everdingen thuis gehoord De thuisclub was sterker , maar dat is niet altijd genoeg voor de volle winst Voor rust had Ever - stein de harde wind tegen , maar was men zeker niet minder dan de bezoekers In de 8e minuut ging een omhaal van Andy de Jong net over en even later moest aan de andere kant doelman Marcel van Daalen handelend optreden In de 38e minuut kwamen de bezoekers aan de lei - ding Jan de Jong beging een overtreding binnen de beruchte lijnen en de strafschop werd benut ( 0 - 1 ) Na rust ging SC Everstein fel in de aanval . Al in de eerste minuut kwam de bal vanuit een hoek - schop op de lat De bezoekers zaten echter ook niet stil want in de 7e minuut verschenen ze alleen voor Marcel van Daalen , die echter fraai redde In de 25e minuut begon het schuttersfes - tijn Jan de Jong bereikte toen Rob Barendregt en dat was 1-1 Twee minuten later stond Ever - stein al op voorsprong Andy de Jong speelde Theo van Zuylen aan en dat was 2-1 Ook die vreugde duurde niet lang , want weer twee minu - ten verder was het gelijk . Met deze krachtsex - plosie hadden de beide ploegen hun kruit ver - schoten , hoewel Everstein toch nog de betere kansen kreeg Meerkerk - Wieldrecht Brederodes ( zon ) kwam tegen WOM met verder dan een doelpuntloos gelijkspel Het spelbeeld in het duel tussen Meerkerk en Wieldrecht werd mede bepaald door de strakke wind In de eerste helft profiteerde de thuisploeg van het windvoordeel Meerkerk was regelmatig in balbezit waardoor Wieldrecht nauwelijks ge - vaarlijk kon worden Na 20 minuten stond de paal een treffer van Ap van der Wal in de weg Tien minuten later was er wel reden tot juichen Clubkampioenschap SVM - gymnastiek MI'l-RKtRk - De aldehns g\in - na'ïtiek \ rin Ac - sportvciniis^mg Meeikerk ( S\M ) h(tudi op /. id r dag O novembei haar i lubkampi - ocnschappcn m d <> / dd ) iian de Biommendddl Do adiixdn ^ i "- « ra Oy 00 uut Het Bosch wil resultaat ( foto Rick den Besten ! LEXMOND - Het Bosch 1 wil m de komende zaalcompetitie resultaat zien De Lexmondse afvaardiging debuteert in de 3e klasse en heeft een intensieve voorbereiding achter de rug Victum 2 ( Houten ) en Desto 2 ( Utrecht ) lijken de voornaamste tegenstrevers te zijn Vorig seizoen werd het team van de huidige trai - ner/coach Ben Pasman ongeslagen kampioen Maar men speelde toen wel twee klassen lager Het Bosch 2 speelt vijfde klasse en heeft waarschijnlijk Arena 4 als be - langrijkste concurrent In totaal neemt de Zederikse korfbalvereni - ging met acht teams aan de compe - titie deel Daarnaast is er ook nog een welpengroep Hier leren kinde - ren met de bal omgaan Zes teams van Het Bosch spelen in de zaal te Meerkerk , de pupillen in Lexmond Voor meer informatie 03474-1555 / 1598 en 01837-2252 AWA-teams stranden in tweede bekerronde AMEIDE - De standaardteams van volleybalvereniging AWA zijn er zaterdag niet in geslaagd de derde ronde van het distriktsbekertoer - nooi te bereiken . Rijnmond 2 ( da - mes ) en Schollevaar ( heren ) toon - den zich te sterk voor de Ameide - De AWA-vrouwen blijven puntjes sprokkelen in de competitie Het in - haalduel tegen AJcazar eindigde in een 2 - 2 gelijkspel In Rotterdam kreeg AWA het onddiikb oen 9 1 ? voorsprong in de eerste set nog moeilijk De thuisclub vocht zich te - rug tot 14-13 , maar moest de winst in de lange en spannende slotfase toch aan de formatie van coach Bert de Blank laten 16-17 Alcazar liep in deel twee weg naar 9-0 , maar zag AWA een sterke inhaalrace inzet - ten ( 9 - 8 ) De grote inspanningen werden de gasten echter teveel 15 - 11 In de derde set kwam AWA er niet aan te pas 15-4 Bij 5-0 in de vierde set leek de beslissing geval - len iiiddi mets was mmdpr « aai Ondanks het met een rugblessure uitvallen van middenaanvalster Cis - ka Mesker - zij werd goed vervangen door Linda de Kruijk - bewerkstel - ligde AWA alsnog een gelijkspel 6 - 15 Debuut Zaterdagmiddag bleek Rijnmond 2 ( promotieklasse ) een maatje te groot te zijn voor AWA Vooral met de lengte van de tegenstanders ken - de A'WA problemen 1-15 , 1-15 en 9 - 15 ( O - ?) De Uitschakeling ten spijt maakte de jeugdige Marielle de Wit een bevredigend debuut De Ameidese heren konden het met bolwerken tegen Schollevaar De ploeg uit Capelle bleek vooral over een uitstekende pass en een harde aanval te beschikken In de eerste set verraste AWA ( 15-10 ), maar daarna leek de pijp al leeg te zijn - 5 - 15 De thuisploeg bleef zich in de derde en vierde set manhaftig ver - weren , maar schoot net iets tekort . 12 - 15 en 11-15 . Lekpongers winnen van koploper AMEIDE - Vorige week behaalden de Lekpongers wisselend su«es . Het eerste team speelde uil tegen de nummer een van de poule De Lek - pongers wonnen veriassend met 7 - 3 . Het tweede team had een gemakke - lijke avond . 8-2 Team 3 ging roem - loos ten onder tegen de gedoodverf - de kampioen Let De Lekpongers werden met een 10-0 nederlaag naai huis gestuuid